Zpět na blog

Staňte se šampionem v HR reportingu #2

Ve dnech 12. – 14.10.2015 proběhl na VŠE druhý běh školení Staňte se šampionem v HR reportingu. Zajímá Vás, jak to probíhalo? Čtěte dál.

4.21.2016
Team Talterra

Ve dnech 12. – 14.10.2015 proběhl na VŠE druhý běh školení Staňte se šampionem v HR reportingu. Zajímá Vás, jak to probíhalo? Čtěte dál.

Staňte se šampionem v HR reportingu #2

Moc nás těší, že v polovině října proběhlo pokračování jarního kurzu Staňte se šampionem v HR reportingu. Jsme opravdu rádi, že jsme v říjnu mohli přivítat více účastníků než v květnu, a také že po převážně dámské účasti na jaře se tentokrát dostavila převaha pánů. V prostorách pražské Vysoké školy ekonomické se tedy sešla rozmanitá skupinka HR profesionálů z odlišných prostředí, od výroby přes finančnictví až po zdravotnictví, se kterou bylo radost pracovat.

Během 3 nabitých dnů se účastníci seznámili s množstvím praktických vychytávek i teoretických konceptů, které lze uplatnit v každodenní praxi. Probrali jsme pokročilé metody analýzy dat (regresní analýza, diskriminační analýza apod.), ukázali jsme si nejrůznější vizualizační nástroje, jež jsou na českém trhu k dispozici, ale především jsme se věnovali HR analytice v nejrozšířenějším reportingovém nástroji u nás – v Excelu. A právě prací v Excelu strávili naši účastníci nejvíce času. Lektor Marek Premus se soutředil na předání praktického know-how a natrénoval s účastníky vizualizaci náboru, rovněž i lektorka Martina Vašinová se věnovala Excelu, když představila několik jednoduchých triků, jak efektně a zároveň čitelně lze v tomto prostředí reportovat. Poslední den strávili účastníci samostatnou prací nad případovou studií, kde jinde než v Excelu.

Všem účastníkům děkujeme za účast a budeme se těšit příští rok u dalšího pokračování!

Fotogalerii z kurzu si můžete prohlédnout na https://plus.google.com/u/0/photos/108829077974151235703/albums/6206164629853232977.

Další podobné články