Zpět na blog

HR Exchange meeting pro zástupce zdravotnických zařízení

Dne 27. 4. 2015 jsme zorganizovali Celodenní Exchange meeting pro HR zástupce nemocnic a zdravotnických zařízení, ojedinělou akci svého ...

4.21.2016
Team Talterra

Dne 27. 4. 2015 jsme zorganizovali Celodenní Exchange meeting pro HR zástupce nemocnic a zdravotnických zařízení, ojedinělou akci svého druhu. Po úvodním slově proběhla vystoupení našich hostů, odborníků na danou problematiku, následovaná krátkou diskuzí. Hlavní náplní meetingu byl ovšem workshop ve stylu „World Cafe“, jehož hlavním smyslem bylo sdílení zkušeností mezi účastníky.

Seminář spojující oblasti personalistiky a zdravotnictví je pro české prostředí netypická záležitost. Proto jsme na konci dubna uspořádali pod taktovkou naší konzultantky Lenky Sikorové meeting pro personální pracovníky působící v nemocnicích a dalších zdravotnických zařízeních s cílem vytvořit prostor pro setkání HR zástupců z této specifické sféry.

Po Lenčině úvodu si slovo vzali naši hosté. Akci otevřel svým příspěvkem pan Daniel Machocký, vedoucí personálního oddělení Psychiatrické nemocnice Bohnice, který otevřeně mluvil o úspěšné implementaci nového systému hodnocení na svém pracovišti, a inspiroval tak mnohé účastníky k zavádění změn v oblasti hodnocení a odměňování pracovníků.

Poté proběhla diskuze s paní Evou Hejlovou, Personální náměstkyní Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, a zároveň ředitelkou People Management Fora, a paní Václavou Hlaváčkovou z Ústavu hematologie a krevní transfuze o tom, jaké problémy v rámci své profese nejčastěji řeší. Mnozí účastníci naráželi při své práci na podobná úskalí, a přirozeně tak vyplynula témata pro následný workshop.

Nejdelší část v našem programu tvořil samotný workshop, jehož moderování se opět ujala Lenka. Příjemná atmosféra umožňující každému vyjádřit svůj názor s cílem vyměnit si zkušenost, sdílet tipy a možnosti řešení, to je charakteristika pro styl World Café. Diskutovanými tématy byla (1) docházka a plánování směn, kde účastníky obohatila o svůj pohled konzultantka společnosti Talterra Michaela Prouzová, odbornice pro oblast zpracování mezd, (2) problematika náboru, (3) oblast vzdělávání, rozvoje zdravotnického personálu, nástupnictví a zaměstnávání cizinců ve zdravotnickém sektoru, (4) tématika HR informačních systémů areportingu, kde se angažoval ředitel Talterry Jan Pavelka, specialista na HRIS, a, konečně, (5) odměňování.

Další podobné články